Inspiratie voor verbouwing, voorbeeld keuken

Plaats: Keulen Jaar: 2015 Fase: Inspiratie en Schetsontwerp Opdrachtgever: Particulier

Laat een frisse wind waaien in ons huis!

twee kanten intellectueel en emotioneel

Vrienden in Duitsland vroegen mij voor inspiratie voor een nieuwe inrichting van hun huis. Ze wonen in een vrijstaande villa, gebouwd in 1955. Zij wilden van buiten het karakter van het huis behouden maar wilden binnen een ‘frisse wind’ laten waaien. Ze houden van onconventionele oplossingen en appreciëren Nordic design. Ik heb gevraagd naar wat voor hen belangrijk is en daar goed naar geluisterd. Wat werkt goed, wat werkt niet goed in de huidige ruimte.  Wat willen zij anders? En waarom?

fris ontwerp voor verbouwing keuken

Op basis van deze informatie heb ik een schetsontwerp gemaakt met een voorstel hoe ze de ruimtes frisser, eigentijdser en vooral praktischer kunnen inrichten. Ze koken veel en uitgebreid. Ze hebben een verzameling van vazen die ze graag tentoon willen stellen, houden van ‘gevonden voorwerpen’ en objecten met karakter. Ze ontvangen graag veel gasten en daarom veel serviesgoed. Ook willen zij er kunnen werken met hun laptops. Het moet een ‘gemütliches Plätzchen’ zijn, knus en gemoedelijk waar de mooie dingen in het leven worden gevierd.

praktische en sfeervolle inrichting van werkplaats

Om een indruk van de beoogde afwerking te geven heb ik referentiebeelden verzameld. Op basis hiervan is het ontwerp verder ontwikkeld en is op dit moment in uitvoering.