Verbouwing schuur tot Atelier – Tuinkamer

Plaats: Drenthe Jaar: 2013 Fase: Opgeleverd in 2014 Bouwsom: niet publiek Opdrachtgever: Particulier

atelier tuinkamer

Er moest een extra (werk-)ruimte komen bij het woonhuis. Naast het woonhuis staat een schuur, die alleen gebruikt werd voor opslag en een deel werkplaats. Mijn voorstel was om de bestaande schuur naar het woonhuis en de tuin toe te openen. Nu is de nieuwe tuinkamer aan de ene kant door glazen puien gericht op het terras en het woonhuis. Aan de andere kant ontstaat door grote ramen aan de tuinzijde een ruimte die direct in de tuin ligt. De nieuwe kamer heeft daardoor twee sferen. Bij binnenkomst vanuit het terras sta je in de ‘bibliotheek’, en als je doorloopt draait de richting van de kamer en sta je in een brede naar het buiten gerichte kamer, het ‘atelier’. Van binnen is de ruimte strak afgewerkt met stuk waarin de zichtbare structuur van het oude gebint mooie accenten zet. De nieuwe terra-gekleurde gevlinderde betonvloer behoudt het gevoel van ‘schuur’, maar maakt met de geïntegreerde vloerverwarming de ruimte behaaglijk. Het resterende deel van de schuur wordt nog steeds gebruikt als werkplaats en opslag. Hieronder staan eerste schetsen van het ontwerp.

schetsen atelier tuinkamer

Christina heeft in een zeer oude rietgedekte boerenschuur (ong. 8x9m) een prachtige tuinkamer/werkruimte, incl. toilet en douche ontworpen en laten uitvoeren. Iedereen is enthousiast.

Ontwerp: het ontwerp is mooi, creatief uitgedacht en zeer functioneel in gebruik. Ook de technische details zijn perfect uitgewerkt en getekend. De materiaalkeuze is eigentijds en duurzaam.

Overleg:   het overleg met de aannemers bij de aanbesteding en later bij de uitvoering was inhoudelijk met een goede toonzetting. Waar nodig voldoende vasthoudend aan het ontwerp en de afspraken.  Ook met de werknemers was een goed contact, vriendelijk en waar nodig duidelijk.

Verslag:   de verslagen van de besprekingen waren volledig en correct. Ze waren een goede ondersteuning in de procesbegeleiding.

Contact:  het persoonlijke contact met mij als opdrachtgever, met de aannemer en zijn medewerkers was goed. Zij weet de goede toon te zetten zowel in het formele en zakelijke gesprek, als in het contact met de uitvoerende medewerkers. Bovendien toont ze belangstelling voor de persoon, hetgeen door hen op prijs wordt gesteld. Het zorgt voor een goede werksfeer en werkprestatie.

Geschreven door Annemarie de Vries en Kor Mulder, Datum 28 maart 2014

Lees hier meer over dit project >