Verbouwing woonhuis Amsterdam

Plaats: Amsterdam Jaar: 2016-2017 Fase: Schetsontwerp t/m Oplevering Opdrachtgever: Particulier

Meer openheid en grotere ruimtes in een tussenwoning in Amsterdam Zuid zijn nu werkelijkheid. De verbouwing van het interieur maakte enkele constructieve ingrepen noodzakelijk om wanden weg te halen en openingen hoger en breder uit te voeren. Daarna zijn de ruimtes op een nieuwe manier aan elkaar geschakeld.

Het hartstuk van het huis is de woonkamer, de keuken en de eettafel. Stalen glasdeuren geven direct zicht op de woonkamer vanuit de hal. De bestaande keuken is vernieuwd en met een eiland met wijnkasten uitgebreid. Boven de tafel hangen grote lampen en de geluidsinstallatie is in het plafond opgenomen. Met domotica kan de verlichting, de verwarming en het geluid worden afgestemd op de situatie en wensen voor de juiste sfeer. In de kelder is een lichte en aantrekkelijke bijkeuken gerealiseerd.

Op de eerste verdieping ontstonden een grote werkkamer aan de voorzijde, en een kleedkamer, slaapkamer en badkamer aan de tuinzijde. De kinderen slapen in hun eigen rijk op de tweede etage met eigen badkamer plus een logeerkamer. Door het hele huis loopt een koker voor het wasgoed, ultiem gemak… Vanuit het dak valt daglicht in het trappenhuis.